Praktična znanja i vještine za buduće zapošljavanje

Poziv za prijavu

U prilogu se nalazi poziv za prijavu učenika na natječaj, kriterije odabira učenika, prijavni obrazac, suglasnost roditelja, potvrde i pitanja za intervju (motivacija). Ti svi dokumenti se odnose na natječaj za učenike (prvih 6).
 
A zadnji dokument je poziv za prijavu nastavnika u pratnji na natječaj. 
 
Prilog:

U sklopu projekta „Praktična znanja i vještine za buduće zapošljavanje“, nakon provedenih priprema učenika, učenici su sudjelovali u mobilnosti radi stjecanja novih znanja i vještina te u potrazi za novim iskustvima otputovali su u Španjolsku u grad Zaragozu koji je glavno središte pokrajine Aragon.

U projektu sudjeluje 28 učenika triju različitih zanimanja: tehničar nutricionist, prehrambeni tehničar i pekar. Pripreme učenika su se održale prije mobilnosti te su uključivale pedagoške, jezične, kulturološke i strukovne pripreme.

Mobilnost učenika se provodi u 2 dijela te u 1. mobilnosti koja se održala od 29.11.-17.12.2021. godine sudjelovalo je 14 učenika naše škole. S učenicima u pratnji su bile i nastavnice Barbara Kostelac i Nina Pilić.

Učenici su strukovnu praksu radili u različitim restoranima, caterinzima i pekarsko-slastičarskim objektima u gradu Zaragozi. Kroz praksu su se upoznali s različitim načinima pripreme hrane, opremom koja se koristi u takvim objektima, španjolskom kuhinjom te su naučili i pripremati neke od tradicionalnih Španjolskih proizvoda kao što su Roscon de reyes (slatki kruh kojem je tijesto punjeno slatkom kremom i na vrhu se nalazi kandirano voće zelene i crvene boje) i Turoni (Božićna slastica kojoj su glavni sastojci tradicionalno med, šećer i bjelanjci uz različite dodatke kao što su npr. kandirano voće, liker, prženi bademi, orašasti plodovi itd.)

Osim strukovne prakse bile su organizirane i kulturološke aktivnosti u sklopu kojih su učenici posjetili glavni grad Španjolske Madrid i Monasterio de Piedra (park prirode koji se nalazi na 736 m nadmorske visine u pokrajini Aragon u sklopu kojeg se nalazi Kameni samostan).

Kako nam je bilo, što smo sve vidjeli i naučili pogledajte i na fotografijama!

Na putu

Strukovna praksa

Zaragoza

Madrid

Monasterio de Piedra