MŽSV PREHRANE

14.2.2022. održan je 2. skup Međužupanijskog stručnog vijeća prehrane za članove vijeća iz Zagrebačke, Krapinsko-zagorske i Karlovačke županije, te Grada Zagreba.

Na skupu su prezentirane sljedeće teme:

  1. Etički izazovi u oglašavanju prehrambenih proizvoda za djecu
  2. Slatka dijetetika
  3. Profesionalno usmjeravanje učenika
  4. Dodatni sastojci u mesnoj industriji
  5. Evaluacija i zaključci skupa

Predavači:

  1. Maja Vugrinec Lukavec, ing., nastavnik mentor
  2. Džoni Marinčić, ing., nastavnik mentor
  3. Verica Komin, dipl. ing., nastavnik mentor
  4. Marijana Radić, dipl. ing., nastavnik mentor
  5. Jasna Rep, dipl. ing., nastavnik savjetnik

Izvješće sastavila: Jasna Rep, dipl. ing., nastavnica savjetnica

30.11.2021. održan je 1. stručni skup MŽSV-A PREHRANA u šk.god. 2021./2022. za članove vijeća prehrane iz Zagrebačke, Krapinsko-zagorske i Karlovačke županije, te Grada Zagreba.

Na skupu su prezentirane sljedeće teme:

  1. Kako stvarati manje otpada?
  2. Utjecaj UV svjetla na raspad eteričnih ulja
  3. Predstavljanje projekta ERASMUS PLUS KA 2 MyGrannysDishes
  4. Evaluacija i zaključci skupa

Predavači:
Violeta Grilec, dipl. ing., nastavnica savjetnica
Jasna Rep, dipl. ing., nastavnica savjetnica
Martin Buljubašić, mag. educ. biol. et chem.
Martina Šeler Namjesnik, mag. educ. chem.
Mirna Trumbetaš, dipl. ing., nastavnica savjetnica

Izvješće sastavila: Jasna Rep, dipl. ing., nastavnica savjetnica

9.6.2021. u Prehrambeno-tehnološkoj školi održan je 3.stručni skup MŽSV Prehrane sa sljedećim temama:

  1. Zvijezda – o nama
  2. Projekt Nastavnici u poduzeća očima poslodavca
  3. Nastavnici u poduzeća-praksa za nastavnike očima nastavnika
  4. Deficitarno zanimanje mesar u kontekstu objave novog Standarda zanimanja
  5. Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o napredovanju nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama i učeničkim domovima
  6. Evaluacija i zaključci skupa

Na skupu je bilo prisutno  22 nastavnika iz strukovnih škola Zagrebačke, Krapinsko-zagorske i Karlovačke županiju, te Grada Zagreba.

Voditeljica MŽSV: Jasna Rep, dipl. ing., prof. savjetnik

9.2.2021. u virtualom okruženju održan je 2.stručni skup MŽSV Prehrane sa sljedećim temama:

  1. Mr. sc. Andreja Kostelić Martić: Stres uzrokuje bolest, ali ne uvijek i ne kod svih osoba- Prikaz zaštitnih psiholoških faktora
  2. Marijana Radić, dipl. ing., prof. mentor: Tradicijska jela vrbovečkog kraja
  3. Mirna Trumbetaš, dipl. ing., prof. mentor: Što su pokazale prehrambene ankete učenika SSŠ VG od 2016.-2019.
  4. Violeta Grilec, dipl. ing., prof. savjetnik i Jasna Rep, dipl. ing., prof. savjetnik: Projekt „Modernizacija sustava strukovnog obrazovanja i osposobljavanja” – pregled aktivnosti
  5. Evaluacija i zaključci skupa

Na skupu je bilo nazočnih  41 nastavnika iz strukovnih škola Zagrebačke, Krapinsko-zagorske i Karlovačke županiju, te Grada Zagreba.

Voditeljica MŽSV: Jasna Rep, dipl. ing., prof. savjetnik

Danas je u našoj školi održan 1. stručni skup MŽSV prehrane u šk. god. 2020./2021. za Zagrebačku, Krapinsko-zagorsku i Karlovačku županiju, te Grad Zagreb.

Teme / Predavači:

  1. Heidi Cipriš Madunić, dr. med. vet., prof. mentor: Izrada digitalnih nastavnih materijala
  2. Darija Vrdoljak, dipl. ing., prof. mentor, Melanija Hodalj, dipl. ing.: Prezentacija projekta „Suvenir SlatKA zvijezda
  3. Violeta Grilec, dipl. ing., prof. savjetnik, Jasna Rep, dipl. ing., prof. savjetnik: Prezentacija mini projekta Načela dobre laboratorijske prakse
  4. Evaluacija i zaključci skupa

Skup je počeo s radom u 10 sati.

Organizatorica skupa Međužupanijskog stručnog vijeća podsektora prehrane  Jasna Rep pozdravila je nazočne nastavnike i predavače, te ih upoznala s planom rada skupa.

Na početku je Heidi Cipriš Madunić, dr. med. vet., prof. mentor., iz Veterinarske škole, Zagreb održala predavanje “Izrada  digitalnih nastavnih materijala ” sa mnoštvom primjera i video lekcija.

Nakon toga su Darija Vrdoljak, dipl. ing., prof. mentor iz Srednje škole Jastrebarsko i Melanija Hodalj, dipl. ing. iz Trgovačko-ugostiteljske škole Karlovac održale predavanje s temom „Prezentacija projekta „Suvenir SlatKA zvijezda“ s nizom zanimljivih ideja primjenjivih u nastavi većine stručnih premeta.

Nakon kraće pauze uslijedilo je predavanje Violete Grilec, dipl. ing., prof. savjetnik i Jasne Rep, dipl. ing., prof. savjetnik iz Prehrambeno-tehnološke škole, Zagreb s temom „Prezentacija mini projekta Načela  dobre laboratorijske prakse“ s nekoliko primjera učeničkih radova.

Poslije svakog predavanja sudionici su mogli postavljati pitanja predavačima.

Pred sam kraj sudionici su ispunili online anketu na aplikaciji Forms i skup je završio u 15 sati.

 

Voditeljica međužupanijskog stručnog vijeća prehrane:

Jasna Rep, dipl. ing., prof. savjetnik

25.8.2020. održan je 3. stručni skup MŽSV prehrane sa sljedećim temama:

  1. “Kako napredovati po novom pravilniku” – Anastazia Milardović, dipl. ing., prof. savjetnik, Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića, Zadar
  2. “Izvođenje međupredmetnog projekta u nastavi Poznavanja robe i prehrane” – primjer iz prakse – Verica Komin, dipl. ing. i Ivana Manojlović dipl. inf., Srednja škola Zabok
  3. “Održivo gospodarenje otpadom” – Mirna Redovniković, dipl. ing. i Jasna Rep, dipl. ing., prof. savjetnik, Prehrambeno – tehnološka škola, Zagreb

Na skupu su se obrađivala aktualne teme primjenjive u nastavi.

Voditeljica međužupanijskog stručnog vijeća:
Jasna Rep, dipl. ing., prof. savjetnik

20.8.2020. održan je online stručni skup MŽSV prehrane sa zanimljivim temama:

  1. “Znanstveni dalekozor”, zbirke radova za popularizaciju znanosti – dr. sc. Sanja Stipičević, urednica, Jedinica za biokemiju i organsku analitičku kemiju, predstavljanje knjige
  2. Povezanost prehrane i kroničnih nezaraznih bolesti – prof. dr. sc. Selma Cvijetić Avdagić, spec. epidem., Jedinica za medicinu rada i okoliša, IMI
  3. Je li budućnost ljudske prehrane zelena – dr. sc. Marko Gerić, mag. biol. exp., Jedinica za mutagenezu, IMI
  4. Blagotvorni učinci meda obične planike na ljudsko zdravlje – dr. sc. Irena Brčić Karačonji, dipl. ing. med. biokem., Jedinica za analitičku toksikologiju i mineralni metabolizam, IMI
  5. Planiranje prehrane kod osoba s poremećenom tolerancijom glukoze – Karmen Kokot, dipl. ing., prof. savjetnik
  6. Izrada plana prehrane prema određenom energetskom unosu – Karmen Kokot, dipl. ing., prof. savjetnik
  7. Izrada zagorskih štrukli – Božena Sečen Hanser, dipl. ing. i Damir Sisgoreo,  dipl. ing.
  8. Iskustva u online nastavi
  9. Evaluacija i zaključci skupa

Iako prvi u online okruženju, skup je održan u dobroj atmosferi sa mnoštvom novih spoznaja primjenjivih u nastavi.

Voditeljica međužupanijskog stručnog vijeća:

Jasna Rep, dipl. ing., prof. savjetnik