MŽSV PREHRANE

25.8.2020. održan je 3. stručni skup MŽSV prehrane sa sljedećim temama:

  1. “Kako napredovati po novom pravilniku” – Anastazia Milardović, dipl. ing., prof. savjetnik, Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića, Zadar
  2. “Izvođenje međupredmetnog projekta u nastavi Poznavanja robe i prehrane” – primjer iz prakse – Verica Komin, dipl. ing. i Ivana Manojlović dipl. inf., Srednja škola Zabok
  3. “Održivo gospodarenje otpadom” – Mirna Redovniković, dipl. ing. i Jasna Rep, dipl. ing., prof. savjetnik, Prehrambeno – tehnološka škola, Zagreb

Na skupu su se obrađivala aktualne teme primjenjive u nastavi.

Voditeljica međužupanijskog stručnog vijeća:
Jasna Rep, dipl. ing., prof. savjetnik

20.8.2020. održan je online stručni skup MŽSV prehrane sa zanimljivim temama:

  1. “Znanstveni dalekozor”, zbirke radova za popularizaciju znanosti – dr. sc. Sanja Stipičević, urednica, Jedinica za biokemiju i organsku analitičku kemiju, predstavljanje knjige
  2. Povezanost prehrane i kroničnih nezaraznih bolesti – prof. dr. sc. Selma Cvijetić Avdagić, spec. epidem., Jedinica za medicinu rada i okoliša, IMI
  3. Je li budućnost ljudske prehrane zelena – dr. sc. Marko Gerić, mag. biol. exp., Jedinica za mutagenezu, IMI
  4. Blagotvorni učinci meda obične planike na ljudsko zdravlje – dr. sc. Irena Brčić Karačonji, dipl. ing. med. biokem., Jedinica za analitičku toksikologiju i mineralni metabolizam, IMI
  5. Planiranje prehrane kod osoba s poremećenom tolerancijom glukoze – Karmen Kokot, dipl. ing., prof. savjetnik
  6. Izrada plana prehrane prema određenom energetskom unosu – Karmen Kokot, dipl. ing., prof. savjetnik
  7. Izrada zagorskih štrukli – Božena Sečen Hanser, dipl. ing. i Damir Sisgoreo,  dipl. ing.
  8. Iskustva u online nastavi
  9. Evaluacija i zaključci skupa

Iako prvi u online okruženju, skup je održan u dobroj atmosferi sa mnoštvom novih spoznaja primjenjivih u nastavi.

Voditeljica međužupanijskog stručnog vijeća:

Jasna Rep, dipl. ing., prof. savjetnik