MŽSV PREHRANE

9.2.2021. u virtualom okruženju održan je 2.stručni skup MŽSV Prehrane sa sljedećim temama:

  1. Mr. sc. Andreja Kostelić Martić: Stres uzrokuje bolest, ali ne uvijek i ne kod svih osoba- Prikaz zaštitnih psiholoških faktora
  2. Marijana Radić, dipl. ing., prof. mentor: Tradicijska jela vrbovečkog kraja
  3. Mirna Trumbetaš, dipl. ing., prof. mentor: Što su pokazale prehrambene ankete učenika SSŠ VG od 2016.-2019.
  4. Violeta Grilec, dipl. ing., prof. savjetnik i Jasna Rep, dipl. ing., prof. savjetnik: Projekt „Modernizacija sustava strukovnog obrazovanja i osposobljavanja” – pregled aktivnosti
  5. Evaluacija i zaključci skupa

Na skupu je bilo nazočnih  41 nastavnika iz strukovnih škola Zagrebačke, Krapinsko-zagorske i Karlovačke županiju, te Grada Zagreba.

Voditeljica MŽSV: Jasna Rep, dipl. ing., prof. savjetnik

Danas je u našoj školi održan 1. stručni skup MŽSV prehrane u šk. god. 2020./2021. za Zagrebačku, Krapinsko-zagorsku i Karlovačku županiju, te Grad Zagreb.

Teme / Predavači:

  1. Heidi Cipriš Madunić, dr. med. vet., prof. mentor: Izrada digitalnih nastavnih materijala
  2. Darija Vrdoljak, dipl. ing., prof. mentor, Melanija Hodalj, dipl. ing.: Prezentacija projekta „Suvenir SlatKA zvijezda
  3. Violeta Grilec, dipl. ing., prof. savjetnik, Jasna Rep, dipl. ing., prof. savjetnik: Prezentacija mini projekta Načela dobre laboratorijske prakse
  4. Evaluacija i zaključci skupa

Skup je počeo s radom u 10 sati.

Organizatorica skupa Međužupanijskog stručnog vijeća podsektora prehrane  Jasna Rep pozdravila je nazočne nastavnike i predavače, te ih upoznala s planom rada skupa.

Na početku je Heidi Cipriš Madunić, dr. med. vet., prof. mentor., iz Veterinarske škole, Zagreb održala predavanje “Izrada  digitalnih nastavnih materijala ” sa mnoštvom primjera i video lekcija.

Nakon toga su Darija Vrdoljak, dipl. ing., prof. mentor iz Srednje škole Jastrebarsko i Melanija Hodalj, dipl. ing. iz Trgovačko-ugostiteljske škole Karlovac održale predavanje s temom „Prezentacija projekta „Suvenir SlatKA zvijezda“ s nizom zanimljivih ideja primjenjivih u nastavi većine stručnih premeta.

Nakon kraće pauze uslijedilo je predavanje Violete Grilec, dipl. ing., prof. savjetnik i Jasne Rep, dipl. ing., prof. savjetnik iz Prehrambeno-tehnološke škole, Zagreb s temom „Prezentacija mini projekta Načela  dobre laboratorijske prakse“ s nekoliko primjera učeničkih radova.

Poslije svakog predavanja sudionici su mogli postavljati pitanja predavačima.

Pred sam kraj sudionici su ispunili online anketu na aplikaciji Forms i skup je završio u 15 sati.

 

Voditeljica međužupanijskog stručnog vijeća prehrane:

Jasna Rep, dipl. ing., prof. savjetnik

25.8.2020. održan je 3. stručni skup MŽSV prehrane sa sljedećim temama:

  1. “Kako napredovati po novom pravilniku” – Anastazia Milardović, dipl. ing., prof. savjetnik, Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića, Zadar
  2. “Izvođenje međupredmetnog projekta u nastavi Poznavanja robe i prehrane” – primjer iz prakse – Verica Komin, dipl. ing. i Ivana Manojlović dipl. inf., Srednja škola Zabok
  3. “Održivo gospodarenje otpadom” – Mirna Redovniković, dipl. ing. i Jasna Rep, dipl. ing., prof. savjetnik, Prehrambeno – tehnološka škola, Zagreb

Na skupu su se obrađivala aktualne teme primjenjive u nastavi.

Voditeljica međužupanijskog stručnog vijeća:
Jasna Rep, dipl. ing., prof. savjetnik

20.8.2020. održan je online stručni skup MŽSV prehrane sa zanimljivim temama:

  1. “Znanstveni dalekozor”, zbirke radova za popularizaciju znanosti – dr. sc. Sanja Stipičević, urednica, Jedinica za biokemiju i organsku analitičku kemiju, predstavljanje knjige
  2. Povezanost prehrane i kroničnih nezaraznih bolesti – prof. dr. sc. Selma Cvijetić Avdagić, spec. epidem., Jedinica za medicinu rada i okoliša, IMI
  3. Je li budućnost ljudske prehrane zelena – dr. sc. Marko Gerić, mag. biol. exp., Jedinica za mutagenezu, IMI
  4. Blagotvorni učinci meda obične planike na ljudsko zdravlje – dr. sc. Irena Brčić Karačonji, dipl. ing. med. biokem., Jedinica za analitičku toksikologiju i mineralni metabolizam, IMI
  5. Planiranje prehrane kod osoba s poremećenom tolerancijom glukoze – Karmen Kokot, dipl. ing., prof. savjetnik
  6. Izrada plana prehrane prema određenom energetskom unosu – Karmen Kokot, dipl. ing., prof. savjetnik
  7. Izrada zagorskih štrukli – Božena Sečen Hanser, dipl. ing. i Damir Sisgoreo,  dipl. ing.
  8. Iskustva u online nastavi
  9. Evaluacija i zaključci skupa

Iako prvi u online okruženju, skup je održan u dobroj atmosferi sa mnoštvom novih spoznaja primjenjivih u nastavi.

Voditeljica međužupanijskog stručnog vijeća:

Jasna Rep, dipl. ing., prof. savjetnik