Mikrobiološki kabinet

U mikrobiološkom kabinetu naše škole učenici zanimanja tehničar nutricionist i prehrambeni tehničar uvježbavaju tehnike rada u okviru nastavnih predmeta mikrobiologija, prehrambena mikrobiologija, mikrobiologija namirnica i higijena hrane. Sa svojim nastavnicima i nastavnicama savladavaju tehnike sterilnog načina rada u mikrobiologiji, pripremaju hranjive podloge te uzgajaju mikroorganizme iz zraka, vode, s ljudskog tijela, s predmeta koji nas okružuju, poput mobitela, pa sve do uzoraka mlijeka, mesa, voća i drugih namirnica. Proučavaju bakterije, kvasce i plijesni pod mikroskopom, ispituju mikrobiološku čistoću pribora i osoba u kontaktu s hranom i utvrđuju njihovu mikrobiološku ispravnost. No, tijekom rada ne zaboravljamo se i smijati i uvijek dobro zabavljati – jer tako se lakše pamti. Ugodna atmosfera našeg mikrobiološkog kabineta je ono što učenici još dugo pamte.

Mikrobiološki kabinet
Nacjepljivanje hranjihvih podloga
Određivanje broja živih bakterija u vodi za piće
Bakteriološka čistoča mobitela