Obavijest učenicima i roditeljima

Poštovani učenici i roditelji,

     Obraćam vam se u tjednu za koje je predviđeno ponavljanje gradiva tj. jedan opušteniji oblik nastave. Zahvaljujući dobroj suradnji između učenika i njihovih nastavnika, dosadašnjom provedbom nastave na daljinu možemo biti zadovoljni.

     Trenutno analiziramo anketu provedenu među učenicima  i profesorima, a uskoro pripremamo anketu i za roditelje. Odgovori i preporuke iz ankete dobro će nam doći za podizanje nastave na viši, kvalitetniji nivo.

     Sada je već lako moguće da će školska godina završiti s radom u virtualnom okruženju, stoga se pripremamo i za takav scenarij. U tom kontekstu mogli ste vidjeti objavu MZO-a o načinima i kriterijima ocjenjivanja na daljinu. Svatko od nas tko je imalo objektivan svjestan je da će u ovoj situaciji kriteriji ocjenjivanja biti znatno blaži nego u redovnom obliku nastave. Zašto to govorim? Zbog onih 5 – 8 % učenika koji se neredovito javljaju u virtualne učionice. Ovaj tjedan je prilika za njih da se ozbiljnije uključe u rad. S obzirom na već dogovoreno ublažavanje kriterija, neće biti „poklanjanja“ pozitivnih ocjena u slučaju neizvršavanja školskih dužnosti i obveza. Zahvaljujući svakodnevnoj internetskoj komunikaciji sada postoji i pisani trag da je materijal isporučen i tko se i koliko puta prijavio u sustav. Razrednici su učenicima prenijeli sve bitne informacije, a škola je podijelila tablete svima koji su zatražili jer nisu imali adekvatno računalo. Upoznati smo sa slučajevima učenika koji zbog potresa moraju boraviti izvan Zagreba, te sa njima redovito komuniciramo i imamo razumijevanja za njihovu situaciju. Dokle god se trude izvršavati svoje obveze, imati će našu pomoć i razumijevanje.

     Molim Vas da redovito obavljate svoje zadaće, da roditelji ako imaju potrebu redovito komuniciraju sa razrednicima, pedagoškom službom ili sa mnom osobno. Svi imamo isti cilj – uspješno završiti nastavnu godinu i savladati gradivo. U tom poslu svi imamo određene obveze, ali i odgovornosti. Ravnateljeva odgovornost je da nastava, ostale službe i poslovi škole funkcioniraju. Na nastavnicima je da isporuče materijale i pomognu u savladavanju novog gradiva, a odgovornost vas učenika je da pratite i aktivno radite na onom što vam nastavnici dostavljaju. Pritom mislim i na vaše komentare, pitanja, prijedloge i sve što može pomoći i poboljšati našu suradnju.

     I na kraju, treba biti maksimalno ozbiljan u pristupu radu, jer škola je vaše radno mjesto. Razloga za paniku zbog ove situacije ne treba biti jer će sve ovo proći i sigurno ćemo svi pamtiti i uvijek znati odgovoriti gdje smo bili 2020. Zapamtite: učimo radi sebe, ne radi drugih.

Sve vas lijepo pozdravljam i stojim na raspolaganju za svaku komunikaciju.

Ravnatelj:
Josip Šestak, dipl. teolog