U sklopu zajedničkog projekta, Institut za gastroenterološke tumore (Iget) i Prehrambeno-tehnološka škola Zagreb na čelu s ravnateljem i koordinatorom Josipom Šestakom dipl. teol. udružili su snage kako bi sudionicima stručnog skupa pružili zakusku koja se temelji na načelima optimalne hrane. Zakuska, koja je pripremljena od strane učenika i mentora škole, slijedila je smjernice zdrave i balansirane prehrane, utemeljene na najnovijim nutricionističkim istraživanjima i preporukama.
Recepte prema kojima su nastavnice Barbara Kostelac dipl.ing.preh.teh., Marija Boras dipl.ing.preh.teh. i Ivana Kelek Sabolić prof.soc.pedagog zajedno s učenicima 2.e, 2.f i 3.c razreda pripremale ukusne zalogaje koji se temelje se na znanstvenim smjernicama o optimalnoj prehrani, možete pronaći na poveznici https://oncoalicia.com/.
Ova suradnja ne samo da osnažuje vezu između obrazovnih i zdravstvenih institucija, već i jača svijest o važnosti pravilne prehrane u svakodnevnom životu. Organizatori skupa istaknuli su kako ovakvi projekti omogućuju širu edukaciju i primjenu znanstvenih saznanja u praksi, čime doprinosimo očuvanju zdravlja i prevenciji bolesti.