Posjet Hrvatskoj narodnoj banci

Dana 23. studenog 2022. godine, uoči uvođenja EURO-a valute učenici 3c. i 3.d razreda zajedno sa svojim nastavnicima (Marko Dragojević i Maja Vugrinec Lukavec), posjetili su Hrvatsku narodnu banku u Zagrebu.

Nakon predavanja na temu “Uvođenje eura u Republici Hrvatskoj – strategija, koristi, troškovi”, gospođa Ivana Krsnik Bajsar odgovarala je na učenička pitanja i približila nam točke, koje predstavljaju prednosti za Republiku Hrvatsku zbog uvođenja EURO-a, detalje kao što su mjesta i rokovi za konverziju HRK u EURO, kako će izgledati novčanice i kovanice nove EURO-a, što će se promjeniti u monetarnom sustavu Republike Hrvatske te konačnu sudbinu kunskih novčanica i kovanica.

Naposljetku smo od naših domaćina u Hrvatskoj narodnoj banci dobili zbirku kunskih kovanica kao uspomenu na Hrvatsku kunu i naš posjet te korisne materijale na opću tematiku eurskih kovanica i novčanica.

Ovim se putem još jednom zahvaljujemo organizatorima i predavačicama na srdačnom prijemu i zanimljivoj prezentaciji. Vjerujemo da će ovaj naš posjet Hrvatskoj narodnoj banci u budućnosti postati tradicija, jer držimo da korisnih tema po naše učenike nikad neće nedostajati.

 

Maja Vugrinec Lukavec