Natjecanje Nutri-vita

U utorak, 31. 01. 2023., održano je školsko natjecanje učenika u disciplini  Nutri-vita, a natjecali su se učenici četvrtih razreda zanimanja prehrambeni tehničar i tehničar nutricionist.

Tema ovogodišnjeg natjecanja bila je Napitak od zobi u novoj ambalaži, a cilj natjecanja je bio promovirati zdrave stilove života te pratiti nove trendove u prehrani te su učenici izradili napitak od zobi. Također promidžba proizvoda je postala važan dio u plasmanu proizvoda na tržište te su natjecatelji imali za zadatak i što bolje promovirati svoj proizvod, kroz izradu slogana, loga i ukrašavanje ambalaže, a zatim su istražili vrste biljnih napitaka prisutnih na tržištu Republike Hrvatske i njihovu nutritivnu vrijednost što su prikazali prezentacijom.

Natjecalo se osam timova od po dvije učenice, a mentor učenicama bio je Marko Dragojević, dipl. ing.

Učenice Tara Ničota i Nika Đerđ osvojile su najveći broj bodova i time osvojile prvo mjesto te se plasirale dalje na međužupanijsko natjecanje.

Čestitamo svim timovima na sudjelovanju u natjecanju, a posebno čestitamo pobjednicama i njihovom mentoru i želimo sreću u daljnjem međužupanijskom izlučnom natjecanju.

Slike s natjecanja možete pogledati u nastavku.