Nastavnici u poduzeća – praksa za nastavnike

Sudjelovanjem u praksi nastavnici dobivaju autentičan uvid u svakodnevni rad poduzeća, stječu osobna iskustva u poslovnomu svijetu (koja će moći prenijeti svojim učenicima), dobivaju realnu sliku ekonomskoga konteksta i operativnih procesa u poduzeću.

Nastavnica Maja Vugrinec Lukavec imala je priliku proći kroz program prakse u tvornici kave Franck d.d. koji se sastojao od pohađanja edukacije prema uputi za higijensko – sanitarni sigurni rad u proizvodnji, edukacije Upravljanje sustavima sigurnosti i kvalitete hrane, obilaska proizvodnje te barističkih vještina.

Franck, kao jedan od najuspješnijih hrvatskih proizvođača i izvoznika prehrambenih proizvoda, započeo je ispisivati svoju dugu povijest i bogatu tradiciju prije 130 godina. Franckova priča seže u 1827. godinu kada je mladi, ambiciozni njemački poduzetnik Johann H. Franck po prvi puta uspio ljekovitu biljku cikoriju preraditi u napitak od cikorije.

Franck je danas tržišni lider u kavi i čaju s uspješnicama poput Jubilarne kave, Classic, Bonus, Superiore, Stretto i 125 YEARS EDITION espressa, Franck Cappuccina i Franck čajeva s bogatim asortimanom od preko 30 vrsta različitih okusa vrhunske kvalitete. Uz glavne kategorije proizvoda, Franckov portfelj još uključuje napitke od cikorije i žitarica, začine, dodatke jelima i sastojke za kolače.

„Kroz praktičan rad u proizvodnji kave i komunikaciju s mentorima, ali i upravom poduzeća Franck d.d. dobila sam uvid u rukovanjem strojem te obveznoj popratnoj dokumentaciji proizvodnje, te cjelovitu sliku kompetencija koje se traže od učenika Prehrambeno-tehnološke škole Zagreb kao budućih zaposlenika.“

Maja Vugrinec Lukavec

praksa#zanastavnike