Međužupanijsko stručno vijeće podsektora prehrane

4. 12. 2019. u Prehrambeno-tehnološkoj školi održano je međužupanijsko stručno vijeće podsektora prehrane sa zanimljivim temama i predavačima:

  1. Pravilnik o napredovanju učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama i učeničkim domovima – predavanje Maja Vugrinec, dipl. ing., prof. mentor
  2. Djevičansko i hladno prešano bučino ulje: tehnologija i kvaliteta – predavanje izv. prof. dr. sc. Sandra Balbino
  3. Senzorska analiza djevičanskog maslinovog ulja – predavanje Anastazia Milardović, dipl. ing., prof. savjetnik
  4. Kako prepoznati ekstra djevičansko maslinovo ulje – radionica Anastazia Milardović, dipl. ing., prof. savjetnik
  5. Multidisciplinarni pristup djeci i adolescentima s prekomjernom tjelesnom masom – predavanje Sara Sila, mag. nutr.
  6. Izrada obroka ili proizvoda  s prehrambenom i/ili zdravstvenom tvrdnjom – radionica Jasna Rep, dipl. ing., prof. savjetnik
  7. Izvješće sa skupa voditelja MŽSV-a (aktualne teme: vrednovanje prema novom pravilniku; međupredmetne teme; napredovanje; natjecanja…) – Jasna Rep, dipl. ing., prof. savjetnik
  8. Evaluacija i zaključci skupa

Skup je bio posebno zanimljiv jer smo mogli kušati različite vrste ulja te razlikovati kategorije djevičanskih ulja na osnovu provedene senzorske analize.

                              Voditeljica međužupanijskog stručnog vijeća:

                                                            Jasna Rep, dipl. ing., prof. savjetnik