4. 12. 2019. u Prehrambeno-tehnološkoj školi održano je međužupanijsko stručno vijeće podsektora prehrane sa zanimljivim temama i predavačima:
- Pravilnik o napredovanju učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama i učeničkim domovima – predavanje Maja Vugrinec, dipl. ing., prof. mentor
- Djevičansko i hladno prešano bučino ulje: tehnologija i kvaliteta – predavanje izv. prof. dr. sc. Sandra Balbino
- Senzorska analiza djevičanskog maslinovog ulja – predavanje Anastazia Milardović, dipl. ing., prof. savjetnik
- Kako prepoznati ekstra djevičansko maslinovo ulje – radionica Anastazia Milardović, dipl. ing., prof. savjetnik
- Multidisciplinarni pristup djeci i adolescentima s prekomjernom tjelesnom masom – predavanje Sara Sila, mag. nutr.
- Izrada obroka ili proizvoda s prehrambenom i/ili zdravstvenom tvrdnjom – radionica Jasna Rep, dipl. ing., prof. savjetnik
- Izvješće sa skupa voditelja MŽSV-a (aktualne teme: vrednovanje prema novom pravilniku; međupredmetne teme; napredovanje; natjecanja…) – Jasna Rep, dipl. ing., prof. savjetnik
- Evaluacija i zaključci skupa
Skup je bio posebno zanimljiv jer smo mogli kušati različite vrste ulja te razlikovati kategorije djevičanskih ulja na osnovu provedene senzorske analize.
Voditeljica međužupanijskog stručnog vijeća:
Jasna Rep, dipl. ing., prof. savjetnik