Međužupanijsko natjecanje Nutri-vita

U ponedjeljak, 6.3.2023. naša škola je bila domaćin Međužupanijskog natjecanja u disciplini Nutri-vita. U natjecanju je sudjelovalo 5 timova s po dvoje učenika, zanimanja Prehrambeni tehničar i Tehničar nutricionist. Natjecali su se učenici maturanti iz Varaždina, Osijeka, Požege, Slavonskog Broda i Zagreba.

Natjecanje se sastojalo iz dva dijela: u prvom dijelu natjecanja učenici su trebali izraditi napitak na bazi voća i žitarica s biljnim “mlijekom” sa zadanim energetskim udjelom ugljikohidrata te odrediti njegovu energetsku vrijednost, a u drugom dijelu natjecanja učenici su proveli laboratorijske analize te odredili gustoću biljnog “mlijeka” i  udio mliječne kiseline u fermentiranom biljnom “mlijeku”.

Između prvog i drugog dijela natjecanja za učenike je bio organiziran ručak te su se učenici i mentori mogli podružiti i razmijeniti iskustva i dojmove.

Natjecanje je prošlo u veselom ozračju s puno uzbuđenja i natjecateljskog duha, učenici su pokazali kreativnost u osmišljavaju napitaka te pokazali da se i s odabirom zdravih namirnica može napraviti ukusni napitak.

Čestitamo svim učenicima i njihovim mentorima na sudjelovanju na Međužupanijskom natjecanju, a posebno čestitamo timu iz Osijeka, učenicama Milici Prokić i Marini Galinović te njihovoj mentorici Tatjani Varga na 1. mjestu te direktnom plasmanu na Državno natjecanje.

Zahvaljujemo se tvrtki Mlinar d.o.o. što su donacijom svojih proizvoda podržali organizaciju natjecanja.

Kako je proteklo natjecanje možete vidjeti na fotografijama.