Izvješće sa Školskog natjecanja u Pekarstvu 2019./2020.

30. siječnja 2020. godine održano je školsko natjecanje u Pekarstvu. Natjecanju su pristupila tri učenika završnih razreda zanimanja Pekar i Prehrambeni tehničar. Tema zadatka bila je izrada finog slatkog peciva (praznog i punjenog) i muffina, u zadanoj masi. Učenici su uspješno realizirali zadatak.

Cilj natjecanja bio je promicati zanimanja u prehrambenoj struci, unaprjeđivati i usavršavati vještine u pekarstvu. Natjecanje je proteklo u ugodnom ozračju. Natjecatelji su izrađivali fina slatka peciva različitih nadjeva i oblika.

Osobito smo ponosni na natjecatelja M. P., učenika 3. e razreda, zanimanja Pekar, na osvojenom prvom mjestu i kvalifikaciji na međužupanijsko natjecanje.

Ovim putem čestitamo i njegovoj mentorici, prof. Jasminki Barić.

Na drugo mjesto plasirao se E. S., učenik 3.e razreda, čija je mentorica prof. Božena Sečen-Hanser, dok je treće mjesto zauzela L. K., učenica 4.c1 razreda, čija je mentorica bila prof. Mirna Redovniković.

Četitke upućujemo svim natjecateljima i njihovim mentorima, a pobjedniku želimo što bolji plasman na međužupanijskom natjecanju.

Slike sa natjecanja možete pogledati na poveznici: