Dan crvenih haljina u Dubravi

Vijeće Gradska četvrt Gornja Dubrava i Osnovna škola Čučerje, u suradnji sa Agencijom za odgoj obrazovanje-Županijskim vijećem za Građanski odgoj i obrazovanje, Gradskim uredom za socijalnu zaštitu, osobe s invaliditetom, braniteljima, osobama s invaliditetom, Narodno Sveučilište Dubrava Škola za medicinske sestre Vinogradska te Škola za modu i dizajn organiziralo javnozdrastvenu i edukativnu manifestaciju povodom obilježavanja Dan crvenih haljina u Dubravi sa edukativnim izlaganjem, modnom revijom i glazbenim programom te mjerenjem srčanog tlaka.

Nazočne je pozdravila ravnateljica OS Čučerje gđa. Vesna Oreskovic, i predsjednik Vijeća gosp. Ilija Sliško naglasivši važnost ovakvih javnozdravstvenih akcija s obzirom da je moždani udar u žena često nedovoljno prepoznat, nedovoljno istražen i nedovoljno liječen stoga pozdravljaju aktivnosti koja mogu pridonijeti smanjenju stope umrlih od moždanog udara, kao i stope invalidnosti kao posljedice moždanog udara, ističući ponos što su suorganizatori ove iznimno važne edukativne kampanje.

Pored predavanja s temom “Kako prevenirati moždani udar“, održana je  modna revija te glazbena točka učenica Škole za modu i dizajn, a učenice Medicinske škole Mlinarska nazočnima su mjerile krvni tlak.

Ovom akcijom Vijeće se pridružilo brojnim akcijama diljem Hrvatske i svijeta čiji je cilj podizanje razine svjesnosti o kardiovaskularnom zdravlju žena. Simbol kampanje je crvena haljina – haljina kao univerzalna slika žene i crvena kao boja zdravlja, života i živosti, ali i upozorenja.

Organizacijski odbor ove hvalevrijedne akcije čine vrsne stručnjakinje te vijećnice i članice VP Vijeća Gradske četvrti Gornja: Ivana Pišćenec, dipl.mag.tehc., Martina Trnčević, dipl.mag.tehc., Dubravka Konjevod, prof., Zvjezdana Žuglić, Violeta Grilec, dipl.ing.,prof.savjetnik i mr.sc. Andreja Marcetic.