9. izložba inovacija I³G u Ivanić-Gradu 16. i 17. svibanj 2024.

Udruga Elektronički i računalni klub u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Zagrebačke županije i Hrvatskom zajednicom inovatora, te uz pokroviteljstvo grada Ivanić Grada i Zagrebačke županije organizirali su ovogodišnju izložbu inovacija s nacionalnim karakterom I3G koja se održala 16. i 17. svibnja ove godine u prostoru Hotela Sport u Ivanić Gradu, Etanska cesta b.b.

Ova izložba namijenena je učenicima srednjih škola, studentima, udrugama i samostalnim inovatorima koji žele predstaviti svoje ideje, projekte i inovacije. Izložba je natjecateljskog karaktera te je izlagačima pružena prilika za prezentaciju rada pred stručnim žirijem i širokom publikom.

Po jedan najbolje ocijenjen rad iz kategorije učenika srednjih škola, te kategorije studenata i članova udruga bili su nagrađeni od strane ZTK ZŽ posebnom novčanom Grand Prix nagradom u iznosu od 500Eura. Uz to, Hrvatska zajednica inovatora će za tri najbolje ocijenjena rada prema sudu stručnog žirija osigurati besplatan nastup na Međunarodnoj izložbi inovacija ARCA, koja se u listopadu održava u Zagrebu.

Prihvatili smo poziv organizatora  i sudjelovali smo na ovoj važnoj manifestaciji koja je pružila priliku za povezivanje, razmjenu ideja i iskustava te pridonijela u daljnjem razvoju inovativnog potencijala naše zemlje.

Prehrambeno –tehnološka škola i Učenička zadruga KREATIVA predstavile su svoje aktivnosti. Sudjelovale su učenice 3d razreda : Eva Županac i Eva Tkalčević te nastavnice strukovnih predmeta Ana Bešlić i Jasminka Barić, voditeljica UZ KREATIVA.

Svojim samouvjerenim i informativnim nastupom te zanimljivom prezentacijom, naše učenice osvojile su brončanu medalju za prezentaciju izrade Likera od limuna.

Bravo djevojke!