Danas su u laboratoriju za analizu i kontrolu kvalitete hrane učenici 4b izrađivali dezinficijens na bazi alkohola. Nakon izračunavanja potrebnih količina alkohola i vode, napravili su dezinficijens te propisno označili naljepnicom. Ova otopina se može koristiti za dezinfekciju prostora škole, a uz dodatak glicerola i za dezinfekciju ruku.
![](https://prehrambeno-tehnoloska-skola.hr/wp-content/uploads/2020/10/20201019_121112.jpg)
![](https://prehrambeno-tehnoloska-skola.hr/wp-content/uploads/2020/10/20201019_121146.jpg)
![](https://prehrambeno-tehnoloska-skola.hr/wp-content/uploads/2020/10/20201019_121919.jpg)
![](https://prehrambeno-tehnoloska-skola.hr/wp-content/uploads/2020/10/20201019_121927.jpg)
![](https://prehrambeno-tehnoloska-skola.hr/wp-content/uploads/2020/10/20201019_123052.jpg)