Školski projekt „Nove slastice staro ruho“ – izrada i prezentacija slastica u ekološki prihvatljivim ambalažama
Razredi: 2.a, 2.b, 2.c, 2.d, 3. c i 3.d.
Nastavnici: Mirna Redovniković, dipl.ing.; Marija Boras, dipl.ing.; Ana Bešlić, dipl.ing., Jasminka Barić, dipl.ing.; Maja Vugrinec Lukavec, dipl.ing.
Ciljevi:
- razvoj učenikovih potencijala (kritičko mišljenje, inovativnost, riješavaje problema, prosuđivanje i odlučivanje, samokontrola)
- jačanje strukovnih kompetencija
- podizanje svijesti o održivom načinu proizvodnje
Način realizacije: Unutar plana i programa slijedećih predmeta: Praktična nastava (2. razr. nutricionisti), Prehrambena tehnologija, Tehnologija žitarica i pekarstva te Poduzetništvo u prehrambenoj industriji.
Namjena: Međupredmetno povezivanje
Poduzetništvo u praksi
Vrijeme realizacije: Tijekom školske godine 2020./2021. kroz nastavne jedinica prema planu i programu nastave:
- Izrada poslovnog plana za nove proizvode (Poduzetništvo u prehrambenoj industriji)
- Izrada recepture za nove proizvode/ Izrada gotovih proizvoda
- Prehrambena tehnologija – Granola
- Praktična nastava – Ušećereni kikiriki; Voćne vrpce
- Tehnologija žitarica i pekarstva – Medenjaci
- Izrada ili dorada ambalaže – Eko grupa
- Izrada dizajna za etikete i naljepnice – Poduzetništvo u prehrambenoj industriji
- Prezentacija gotovih proizvoda putem digitalnih platformi – Eko grupa
Način vrednovanja: Izrada i pakiranje gotovih proizvoda; prezentacija gotovih proizvoda; izrada promo materijala.
Korištenje rezultata vrednovanja: Međusobna suradnja između učenika, nastavnika i ostalih zaposlenika škole; prezentacija škole kroz projektne aktivnosti.